App Just Talk2me

Just Talk2Me is een eenvoudige app met als basis de 72 de pictogrammen uit de kaartset van de Basistool Strafrechtketen.
Met deze app kun je de pictogrammen op LVB-niveau altijd en overal inzetten om het gesprek met LVB-cliënten visueel te ondersteunen. Dit zorgt voor meer uniformiteit in de strafrechtketen.
De app is ontwikkeld en getest door ketenpartners uit de strafrechtketen en is gratis toegankelijk voor alle werkers in de Strafrechtketen en (jeugd-)zorg.

Instructievideo Just Talk 2 Me

Just Talk2Me is een eenvoudige app die verrassend veel mogelijkheden biedt: Je kunt de pictogrammen met uitleg op LVB-niveau inzetten om het gesprek met je client te ondersteunen. Of je kiest voor één van de basis-beeldverhalen met veelvoorkomende situaties uit de strafrechtketen.
Je kunt ook zelf een beeldverhaal op maat maken voor je LVB-cliënt, of de schaalvragen inzetten.
In deze korte video-tutorial worden de mogelijkheden van Just Talk2Me verder toegelicht:

Account aanmaken en inloggen.

Om Just Talk2Me te gebruiken heb je een account nodig. Je kunt inloggen met je Google, Microsoft of APPLE-acount of je kunt een account aanmaken met je e-mailadres:

Voor gebruikers met een iPhone of iPad: log in met je Apple ID

Inloggen met Google: Voor Android gebruikers en gebruikers met een Google of Gmail account: je krijgt het account te zien waarmee je bent ingelogd op je smartphone of computer. Je moet bevestigen dat jij het bent, vervolgens kun je de app gebruiken.

Inloggen met Microsoft: Inloggen met Office 365, Microsoft Teams en Microsoft Exchange (en alle Microsoft accounts die gebruik maken van Azure, dit voor ICT-afdelingen van grote instellingen)

Inloggen met e-mailadres: Als je dit selecteert kom je op de inlogpagina van Loggon, het platform van Spelpartners. Klik dan naast de knop inloggen op ‘gratis account aanmaken’. Daar moet je je emailadres en naam invullen, vervolgens krijg je een wachtwoord toegestuurd. Daarmee kun je inloggen op Just Talk2Me.

Mensen die al met Pictostudio werken hebben deze gegevens al en kunnen dat account gebruiken.

Als het niet lukt: raadpleeg eerst de ICT-afdeling van je werkgever. Bij problemen kan die contact opnemen met Spelpartners via email: nico@spelpartners.nl

Als je een Android-smartphone hebt kun je de app hier downloaden: 

Als je een iPhone hebt kun je de app hier downloaden: 

Je kunt Just Talk2Me ook op je laptop gebruiken en combineren met bijvoorbeeld TEAMS of ZOOM.